Nieuws van Bonaire

MBO Bonaire studeert af!

Foto - Pieter Smit

Foto – Pieter Smit

 

Ingezonden door MBO Bonaire

Kralendijk – Gisterenavond hebben 74 studenten hun MBO diploma in ontvangst genomen. Ze hebben afgelopen jaren hard gewerkt. Stage gelopen en examens gemaakt. En met succes! “Het hele team van MBO Bonaire is bijzonder trots op deze ambitieuze en hardwerkende studenten” aldus de stralende unit directeur Liset de Keijzer.

Iedereen had zich voor de avond weer op zijn of haar best gekleed. Er werden mooie worden gesproken richting de studenten. En de studenten spraken hun dank betuigingen uit richting hun docenten. Er was veel lof over en weer.

Sommige studenten gaan verder met studeren. Ze slaan hun vleugels uit en gaan naar Amerika, Nederland of elders om een hogere beroepsopleiding te volgen. Andere studenten gaan wat ze hebben geleerd in de praktijk brengen.

Studenten die een goede klik hadden tijdens hun stage zijn gevraagd om na de studie daar te komen werken. Zij kunnen dus direct aan de slag. Anderen gaan solliciteren. Ze kijken naar de kansen op Bonaire maar ook verder, en onderzoeken daarbij veelal de mogelijkheden op de nabij gelegen eilanden.

De studenten geven aan na hun studie veel zelfstandiger te kunnen werken. Een beter zicht te hebben op de carrière mogelijkheden. Ook zijn ze zich meer bewust geworden dat de toekomst maakbaar voor ze is. Ze moeten de kansen zelf creëren en pakken. Ze gaan als beroepsopgeleide met een zelfverzekerd gevoel een mooie toekomst tegemoet.

De afgestudeerde studenten moedigen iedereen aan om ook een MBO studie te volgen. Zoals student Juan in een eerder interview al aangaf “het feit dat je in Bonaire de kans hebt om te studeren is een luxe, pak die kans met beide handen aan!”

In augustus start het nieuwe schooljaar. Er zullen weer veel eerste jaars starten met hun volgende stap in hun carrière. Aanmelden voor een studie kan nog steeds. Meer informatie over het studieaanbod vind je op www.mbobonaire.com

Foto – Pieter Smit

Foto – Pieter Smit

 

Deel dit artikel