Nieuws van Bonaire

Bonaire Beach Festival maakt line-up bekend

Bonaire Beach Festival maakt line-up bekend
Kralendijk – Eind september wordt de eerste editie van het Bonaire Beach Festival georganiseerd. Dit festival kan gezien worden als de ‘reboot’ van het populaire Bonaire Heineken Jazz Festival (BHJF) dat tot en met 2014 jaarlijks op Bonaire gehouden werd. De afgelopen jaren bleef de roep om een festival bestaan. Enkele voormalige bestuursleden, aangevuld met een aantal nieuwe vrijwilligers, hebben daarom begin dit jaar de stichting ‘Bonaire Beach Festival’ opgericht. Het doel is om Bonaire, los van de incidentele optredens van artiesten, weer een volwaardig festival te bieden met uiteenlopende muziekstijlen.

Het Bonaire Beach Festival zal gehouden worden op vrijdag 27 en zaterdag 28 september op het strand van Coco Beach. Dit sluit aan op het dan op Bonaire georganiseerde Beach Volleyball Tournament, waaraan 16 landen meedoen. En dit is net na de ISCA World Championships 2019 (zeilkampioenschappen) die ook op Bonaire worden gehouden van 14 tot en met 25 september. Hierdoor zullen er tijdens het festival weekeinde meer mensen op het eiland zijn dan normaal.

Een sterke, gevarieerde line-up is een vereiste voor succes. De vrijdagavond zal worden geopend door Nederland’s populairste co-verband The Originals. Zij zullen ook de daarna optredende Tony Sherman begeleiden. Tony, die in de jaren 80 wereldberoemd werd dankzij Stars On Stevie, zal een aantal bekende Stevie Wonder hits zingen. Daarna is het de beurt aan Mai Tai, die door hun optreden bij The Ladies of Soul weer helemaal in de schijnwerpers staan. Rondom het optreden van Mai Tai zal DJ Ferry Maat een speciale Soul Show presenteren. Aansluitend zal niemand minder dan Barry Hay de grootste Golden Earring hits brengen. De vrijdag-avond zal worden afgesloten door de knots gezellige party band Trafassi!

Op zaterdag zal worden gestart met onze eigen golden oldies band Back On Track. Vervolgens speelt de Arubaanse zanger Jeon met zijn band.  Jeon scoorde vorig jaar met J. Blavin en Anitta nog een dikke hit met Machika. Verder is voor zaterdag Vibenation feat. Junior Tecla  vastgelegd. We kennen Junior Tecla als de ‘reincarnatie’ van Bob Marley, maar met Vibenation zal hij je in meerdere genres verrassen. Het festival zal op zaterdagavond worden afgesloten met een onvergetelijk optreden van de Memphis Maniacs. Misschien wel de populairste festival band in Nederland!  Ze spelen live “mash-ups” van bekende nummers en mengen op die manier diverse stijlen en genres. Gegarandeerd één groot feest!

Kaarten voor het festival kosten $60 per avond of $100 voor beide avonden (passe-partout). Er zullen ook een beperkt aantal VIP kaarten worden verkocht. Deze gaan $125 per avond kosten. Als eerste op Bonaire worden in samenwerking met Tibbaa tickets ook online verkocht. De informatie daarvoor is terug bevinden op de facebook pagina van het festival. Tickets zijn te koop bij Coco Beach. Meer verkoopadressen volgen binnenkort.

Deel dit artikel