Wonen

Huis huren op Bonaire

Huis huren op Bonaire

Een leuke, betaalbare huurwoning vinden op Bonaire is makkelijker gezegd dan gedaan. In het onderstaande artikel geven wij je een aantal tips om de kans op het vinden van een geschikte huurwoning op Bonaire te vergroten.

Voor welke termijn wilt een huis huren op Bonaire?

Huurcontracten gelden meestal voor minimaal een half jaar. Bij het afsluiten van een huurcontract betaalt u een borgsom van 1 a 2 maanden.

Prijsklasse van de huurwoning

Uiteraard moet u nadenken hoeveel u maandelijks wilt/kunt besteden aan de huurwoning. Bekijk aan de hand van uw inkomen hoeveel geld u over heeft voor uw huisvesting. Daarna kunt u specifiek op zoek gaan naar de geschikte woning. Huurprijzen voor een appartement starten rond de $600,- en een woonhuis zonder luxe vanaf $900,-

Locatie van de woning

De prijs en de locatie van een huurwoning hangen nauw met elkaar samen. In het centrum van Kralendijk en direct aan zee ligt de prijs van huurwoningen veelal hoger. Het kan voordelig zijn om net iets buiten Kralendijk te zoeken. De ligging van een huis ten opzichte van de wind is ook belangrijk op Bonaire, veel wind betekend koelte, weinig wind betekend een hoge elektriciteitsrekening voor het gebruik van airconditioning.

Huisdier meenemen

Wanneer u een huisdier meeneemt moet de woning een afgesloten terrein hebben en ook moet dit toegestaan zijn in het huurcontract of tenminste besproken worden met de eigenaar omdat vooral bij huurhuizen huisdieren vaak niet zijn toegestaan. Kijk ook naar de afstand met de buren want huizen kunnen erg gehorig zijn en ramen en deuren laat je graag open en als Nederlander zitten we graag buiten in de tuin of op het terras. Het kan dan heel vervelend worden wanneer de buren de muziek graag hard aan hebben of wanneer er bouw werkzaamheden naast u plaats vinden.Kijk of er voldoende schaduw en wind om de woning is. Met name wind kan veel energie kosten besparen op het gebruik van een airconditioning. Schaduw op het terras en op de ramen en deuren is ook een must want de temperaturen lopen makkelijk op tot over de 30 graden

Makelaar of zelf zoeken

Het vinden van een huurhuis kan al starten vanuit Nederland via internet. Er staan huurhuizen bij verschillende makelaars websites en verhuur sites. Tevens staan er lokale kranten online waar regelmatig huurhuizen aangeboden worden. Er zijn huizen te huur voor korte en lange termijn huur en u kunt kiezen voor gemeubileerd of ongemeubileerd huren.

Het is aan te raden om uw woon wensen eerst op papier te zetten en een budget samen te stellen en vervolgens wanneer het mogelijk is eerst goed rond te kijken in de buurten voor u beslist. Een vakantie plannen voor het definitive vertrek zou ideaal zijn maar dit is natuurlijk niet altijd mogelijk.

Tip: als je een Facebook account hebt zoek dan naar de groepen for rent Bonaire en Bonaire housing, je kunt daar ook je vraag neerleggen.

Huis huren op Bonaire
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo