Nieuws van Bonaire

Drukte op de emigratiebeurs

Drukte op de emigratiebeurs

Foto: Rene Zwart

Houten – Stichting BanBoneiruBek stond ook dit jaar weer op de emigratiebeurs in Houten. Hans Evers en zijn team proberen vooral Caribische Nederlanders te verleiden tot remigratie. ,,Bonaire is in 15 jaar tijd van 10.000 naar 20.000 inwoners gegroeid. Het is belangrijk dat er een goede balans blijft tussen nieuwkomers en mensen met Caribische roots. We hebben interessante vacatures voor mensen die hier voor hun studie naar Nederland zijn gekomen en terugwillen. Huisvesting is geen probleem nu de FCB 500 betaalbare woningen gaat bouwen. Sommigen wachten nog wel even de uitslag van de komende eilandsraadsverkiezingen af voor ze de knoop doorhakken.”

Meer dan in het verleden brengt BanBoneiruBek ondernemingskansen onder de aandacht. ,,Het is veel drukker geworden op Bonaire, dat maakt het eiland aantrekkelijker om er een onderneming te beginnen,” aldus Evers. De stand trekt opvallend veel Nederlanders die overwegen zich na hun pensionering op een zonzekere plek te vestigen. ,,Men kan zijn AOW meenemen. Die wordt bruto uitbetaald door de SVB waarna je lokaal belasting afdraagt. De ziektekostenverzekering is daarbij inbegrepen dus dat is een voordeel.”

De 23ste Emigratiebeurs telt zo’n 200 exposanten waaronder ook makelaars, verhuisbedrijven en consultants uit de Cariben.

Deel dit artikel