Bonaire

Viering World Wetlands day op Lac Cai

Er werd een korte kaya ktour aangeboden aan de bezoekers
Viering World Wetlands day op Lac Cai

Er werd een korte kaya ktour aangeboden aan de bezoekers

Lac Cai – STINAPA had op Lac Cai een ochtend vol activiteiten waarbij Rangers en Junior Rangers samen werkten om de bezoekers te informeren en mee te nemen de natuur in. Zo was er een snorkel tocht met uitleg over de bijzondere “upsidedown” kwal en een Kayak tour. Ook waren er activiteiten voor de kinderen. Alle bezoekers kregen de kans iets te winnen met een loterij en iedereen ging weg met een STINAPA kalender.

1200

Jaarlijks wordt op 2 februari ‘Wereld Wetlands Dag’ (World Wetlands Day) gevierd. Een internationale dag sinds 1997 waarbij het belang van wetlands extra aandacht krijgt door middel van o.a. lezingen, schoonmaakactiviteiten en persberichten.

Op 2 februari 1971 werd de Conventie van Ramsar ondertekend, een internationale overeenkomst inzake watergebieden (draslanden / wetlands) die van internationale betekenis zijn, in het bijzonder als woongebied voor watervogels.

De overeenkomst werd genoemd naar de stad Ramsar in Iran, waar begin 1971 de “International Conference on Wetlands and Waterfowl” (Internationale Conferentie inzake Draslanden en Watervogels) plaatsvond. Het is de oudste internationale, multilaterale overeenkomst inzake milieubescherming.

Viering World Wetlands day op Lac Cai

Het strand is vrij toegankelijk en afgezet voor auto’s

Het Lac Bay gebied is beschermd natuurgebied. Het beheer valt onder het Bonaire Marine Park en is in handen van de Stichting Nationale Parken Bonaire (STINAPA). Lac Bay is beschermd vanwege het watergebied, het mangrovebos en de koraaldam waardoor het onderdeel uitmaakt van de Ramsar-conventie.

De Junior Rangers groep die via Jong Bonaire aan het programma deelnemen komen terug van het aanplanten van jonge mangrove planten.

Na de festiviteiten was er zoals elk weekend verse vis in het open restaurant van Cai.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo