Nieuws van Bonaire

RCN past premievoordeel toe: salaris medewerkers per 1 januari omhoog

Kralendijk – De brutosalarissen van RCN medewerkers gaan per 1 januari 2019 met 3,4% omhoog, naast de afgesproken stijging van 1,75%. Hiermee komt de totale loonsverhoging in 2019 op 5,15%. Dit heeft de werkgever RCN op donderdag 29 november met de vakbonden besproken.

De Rijksambtenaren profiteren hiermee van het besluit van Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) dat werkgeverspremies in Caribisch Nederland per 1 januari 2019 met 5% dalen.

De maatregel is bedoeld om de lonen te verhogen en op die manier de koopkracht te laten stijgen, zonder dat de kosten voor de werkgever toenemen. De Rijksoverheid verwacht dat ook andere werkgevers in Caribisch Nederland deze lastenverlichting doorberekenen in de lonen van hun werknemers.

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo