Nieuws van Bonaire

Certificeringsprogramma voor tourgidsen start in november

Tourism Corporation Bonaire heeft in samenwerking met Forma een certificeringsprogramma opgezet voor gidsen. Dit programma richt zich op tourgidsen; alhoewel het ook van grote waarde kan zijn voor een ieder die werkzaam is in de toeristenindustrie. Dit programma in de vorm van verschillende onderhoudende oefeningen, innovatieve leermethoden en probleemoplossende quizzen, is ontworpen om de deelnemers te leren om zich te ontplooien tot geweldige tourgidsen.

Het programma is opgedeeld in drie delen; het vaardighedengedeelte waarin communicatieonderwerpen, de typen mensen, het vaststellen van regels, de typen toeristen, wat wel en niet mag, trucs en handigheidjes en klantenservice worden besproken.

Het Fuhikubo-gedeelte; legt de nadruk op de geschiedenis van Bonaire, de cultuur van Bonaire en de architectuur van Bonaire.

Het STINAPA-gedeelte; in dit onderdeel zullen de STINAPA-experts de natuur van Bonaire en alles wat daarmee samenhangt en de bescherming daarvan, de regels en voorschriften betreffende de natuur, geologie en de Ramsar-gebieden bespreken.

Dit programma kan in diverse talen worden gegeven indien de groepssamenstelling dat toelaat, maar alle examens zijn in het Engels.

De cursustijden zijn als volgt verdeeld:

Rocargo

Introductie

2 klok uren

Fuhikubo (Cultuur, Geschiedenis, Architectuur)

8 klok uren

Stinapa (

6 klok uren

Schriftelijk examen

2 klok uren

Vaardigheden

11 klok uren

Examen

Totaal aantal uren

29 klok uren

Het idee achter de cursus is om iedereen in de industrie bij te staan bij het zich tot de best mogelijke gids te ontplooien en te garanderen dat iedereen hetzelfde niveau heeft. Het is belangrijk voor ons dat aan onze bezoekers de best mogelijke service wordt verleend en om dit te garanderen zijn wij genoodzaakt een programma te introduceren, dat ons kan helpen om dit doel te bereiken.

Het programma start in november 2018. Bezoek voor meer informatie over de cursus, Forma aan de Kaya L. D. Gerharts 15 of bel +599 717 6949

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo