Nieuws van Bonaire

Project noodherstel zuidpier verloopt goed

Kralendijk – Onlangs hebben gezaghebber Edison Rijna en havenmeester Günther Flanegin informatie ontvangen over de herstelwerkzaamheden die plaatsvinden aan de Zuidpier. Jurgen Jongenelen, waterbouwkundig ingenieur van het Nederlandse bedrijf Arcadis, die de werkzaamheden superviseert en Richard Duijn, die zich bezig houdt met omgevingsmanagement, hebben de heren Rijna en Flanegin op de hoogte gebracht van de voortgang van het project.

De techniek die wordt gebruikt voor het herstellen van de pier is anders dan men gewend is in de bouw. Hier gebruikt het bouwbedrijf SealTech (onderaannemer) koolstofwapening met composietcement. Met behulp van deze techniek wordt de levensduur van de pier verveelvoudigd. In theorie komt dit neer op een levensduur van 30 tot 40 jaar  na herstel. De Zuidpier krijgt verder nog een nieuwe toplaag, nieuwe fenders en nieuwe verlichting.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo