Nieuws van Bonaire

Getagde zeeschildpad ‘Bonni’ is vertrokken van Bonaire

Kralendijk, 18 september 2018 – Op maandag 10 september heeft Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) een vrouwelijke, volwassen groene schildpad met de naam ‘Bonni’ uitgerust met een satellietzender. De zender werd direct nadat ‘Bonni’ klaar was met het leggen van haar nest, geplaatst.

Middels deze technologie kan STCB ‘Bonni’ live volgen gedurende haar migratie naar haar foerageergebied. Het identificeren van de migratieroutes en foerageergebieden van zeeschildpadden draagt ​​bij aan het begrip van de soort en biedt daarnaast waardevolle informatie ter ondersteuning van strategieën voor het behoud van zeeschildpadden in de regio.

De satellietzender werd om 4:00 uur ’s ochtends geplaatst door STCB-personeel en vrijwilligers. Direct na het plaatsen van de zender, ontving de organisatie de eerste signalen, waardoor gezien kon worden dat ‘Bonni’ vrijwel meteen na het leggen van haar nest Bonaire had verlaten. Dit betekent dat het nest dat ‘Bonni’ op maandagnacht heeft gelegd, wellicht haar laatste nest is van dit nestseizoen. Onder een prachtige hemel vol sterren begon ‘Bonni’ haar reis terug naar huis.

Drie dagen na haar vertrek, bevond ‘Bonni’ zich op 43 zeemijl van Bonaire, in het meest oostelijke deel van de Las Aves-archipel. Las Aves ligt ten noorden van Venezuela, tussen Bonaire en de Los Roques-archipel. Echter, op 17 september ontdekte STCB dat ‘Bonni’ weer terug aan het zwemmen was naar Bonaire. Het laatste signaal van ‘Bonni’s’ zender werd vanmorgen om 09:47 ontvangen en STCB is erg benieuwd waar zij nu naartoe zal gaan!

STCB is de Corendon Foundation erg dankbaar voor het sponsoren van de satellietzender, en daarmee het steunen van het doorlopende satellietprogramma van STCB. De Corendon Foundation is een onafhankelijke stichting die door het ondersteunen van goede doelen en projecten een verbindende en ondersteunende rol heeft voor de cultuur, natuur en samenleving in Nederland én op de vakantiebestemmingen van reisorganisatie Corendon.

U kunt de reis van ‘Bonni’ volgen op de STCB-website en op de STCB Facebook- en Intragram-pagina’s. www.bonaireturtles.org I www.facebook.com/bonaireturtles I www.instagram.com/bonaireturtles

Rocargo

###

Sea Turtle Conservation Bonaire is een niet-gouvernementele organisatie welke zich inzet voor de bescherming van Bonaire’s bedreigde zeeschildpadden sinds 1991.

 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo