Nieuws van Bonaire

Nationale ombudsman naar Bonaire

Eind augustus bezoekt de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen met zijn team Bonaire. Hij gaat dan onder andere in gesprek met de eilandsecretaris, de directeur van het Zorgverzekeringskantoor (ZVK) en de gezaghebber om zich te laten informeren over recente ontwikkelingen en om bij te praten over concrete onderzoeken. Ook heeft hij een ontmoeting met de pers. Zijn team is er ook voor lopende onderzoeken en een spreekuur voor burgers.

 

De Nationale ombudsman heeft meer middelen gekregen om beter zichtbaar te zijn voor burgers en hen op weg te helpen bij problemen met de overheid. Daarmee draagt hij bij aan goed bestuur op de eilanden. Met een nieuw team brengt hij dit extra bezoek aan Bonaire.

Succes

De Nationale ombudsman heeft in samenwerking met de Raad voor de Rechtshandhaving in 2016 onderzoek gedaan naar klachtbehandeling binnen de justitiële keten in Caribisch Nederland. Vervolgens heeft de ombudsman in 2017 onderzoek gedaan naar klachtbehandeling binnen het Zorgverzekeringskantoor Caribisch Nederland. De komende tijd onderzoekt hij hoe klachtbehandeling bij andere overheidsinstanties in Caribisch Nederland is georganiseerd. Op dit moment loopt bijvoorbeeld een onderzoek naar klachtbehandeling door de Immigratie en Naturalisatiedienst. Op deze manier kan de klachtbehandeling door overheden in Caribisch Nederland stap voor stap verbeteren. Naar aanleiding van het onderzoek naar Openbaar Lichaam Bonaire uit 2017 gaat de ombudsman met de eilandsecretaris concrete vervolgstappen bespreken.

Tijden 

Spreekuur: woensdag 29 augustus 09.30-12.00 Antriol, Plasa Fransiscu Chiku Goeloe

Meer informatie vindt u op Facebook: Nationale ombudsman Caribisch Nederland

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo