Kunst, Cultuur en muziek

Dia di Rincon 2018 feestelijk van start

Na het officiële gedeelte waren diverse dansen te bewonderen. Foto: Harald Linkels
dia di Rincon 2018 1

Na het officiële gedeelte waren diverse dansen te bewonderen. Foto: Harald Linkels

Door Harald Linkels

Kralendijk- Dia di Rincon 2018 is inmiddels feestelijk van start gegaan. Na het officiële gedeelte dat werd ingeleid door ceremoniemester Papi Cicilia, kreeg het toegestroomde publiek datgegen te zien waarvoor zij gekomen was: folklore en kleurrijke dansgroepen. De opening is pas het begin van een hele lange dag vol presentaties, optredens en vooral ook veel muziek.

Dia di Rincon 2018 Dabaruida

De Arubaanse dansgroep gaf, daarbij begeleid door de muziekgroep Tuti Fruti, een optreden voor Jeughdhuis Rincon. Foto: Harald Linkels.

Dia di Rincon kent dit jaar opvallend veel Arubaanse bezoekers. Er traden ook 2 Arubaanse dansgroepen op: Dabaruida en Dansaruba. De aanwezigheid van de dansgroepen kon zeker rekenen op instemming van het publiek.

Dia di Rincon 2018 Dansaruba

Optreden van de dangsgroep DansAruba. Foto: Harald Linkels

Tegen het middaguur was het nog relatief rustig bij de verschillende eettentjes die ook dit jaar weer her en der zijn opgezet. Traditiegetrouw wordt het pas echt druk tegen de tijd dat de traditionele Simadan wordt gedanst in de laten uren van de middag en de vroege uren van de avond.

Diverse ondernemers spelen steeds handig in op de kansen die Dia di Rincon Brengt. Island Vibe Tours verzorgdt dit jaar een trolley treintje dat om de zoveel tijd door het dorp rijdt, waardoor ook zij die moe zijn van al het lopen zich kunnen verplaatsen.

Dia di Rincon Island Vibes Tours

Er werd door bezoekers gretig gebruik gemaakt van het trolley treintje van Island Vibes Tours. Foto: Harald Linkels.

Deel dit artikel