Dieren

PVV met vragen over afschieten honden Bonaire

PVV-kamerleden Helder en Grauw zagen het liefst dat op de BES-eilanden gelijke regels voor dierenwelzijn gaan gelden als in Nederland het geval is. Foto: Harald Linkels
straathond foto HL

PVV-kamerleden Helder en Graus zagen het liefst dat op de BES-eilanden gelijke regels voor dierenwelzijn gaan gelden als in Nederland het geval is. Foto: Harald Linkels

Door Harald Linkels

Rocargo

Den Haag- De PVV heeft via kamerleden Helder en Graus aan de ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) duidelijkheid gevraagd over het afschieten van honden op Bonaire. In een in De Telegraaf gepubliceerd bericht werd recent melding gemaakt van het feit dat hoofdofficieur Hambeukers van het Openbaar Ministerie BES (OM-BES) impliciet het afschieten van honden op het eiland zou goedkeuren.

Helder en Graus willen van de ministers weten of zij bekend zijn met het bericht ‘Heibel om afschieten honden op Bonaire’? Ook willen zij weten wat de ministers vinden van de opvatting van Hambeukers dat loslopende honden op Bonaire mogen worden afgeschoten en dat dit per email ook aan de politieagenten is bevestigd.

De PVV-leden willen daarnaast weten of ook zij van mening zijn dat de hoofdofficier hiermee in strijd handelt met de op Bonaire geldende verordening die hier over gaat. De PVV-leden willen ook vernemen of de ministers de mening delen dat de hoofdofficier hiermee heeft aangezet tot liegen en het schenden van de ambtseed.

Gelijke regels dierenwelzijn
Tot slot willen Helder en Graus weten waarom op de BES-eilanden andere regels gelden inzake dierenwelzijn, dan dat in Europees Nederland het geval is. “Bent u bereid hier zo spoedig mogelijk een einde te maken, zodat in heel Nederland, inclusief de overzeese gebieden, dezelfde dierenwelzijnsregels gelden? Zo nee, waarom niet?”, aldus de kamerleden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo