Bonaire

Gezaghebber Edison Rijna bij afscheid Isabella: Wij hopen dat Bonaire je tweede huis wordt!

Kralendijk – Gezaghebber Rijna begon zijn toespraak met te vertellen dat hij met gemengde gevoelens afscheid neemt van een goede collega en vriend. Rijna: ‘Sinds 2014 heb ik in mijn rol als gezaghebber de gelegenheid gehad om samen met de heer Isabella over Bonaire te kunnen waken. Dit is een uitdagende taak. Een taak die wij beiden met veel toewijding en liefde doen. Onderlinge samenwerking en ondersteuning is daarin van essentieel belang.’

Verder verklaarde gezaghebber Rijna: ‘Vaak waren we het met elkaar eens. Af en toe stonden wij niet meteen op één lijn. Desondanks kwamen wij altijd tot een compromis in het belang en  welzijn van Bonaire. Ons uitgangspunt was en is dan ook “samen staan we sterk”. Gilbert is een daadkrachtige, energieke man die zich altijd inspant om zijn doelen te bereiken. Dit is een uitstekende karaktertrek die we ook hier op Bonaire hebben ervaren.’

Rocargo

De gezaghebber sprak ook de volgende lovende wooren uit richting Isabella: ‘Gilbert, ik heb met genoegen de inspanningen die je hebt verricht om in de samenleving te integreren gevolgd. Je participatie aan de bevolkingsfeesten, je deelname aan het oogstfeest “simadan”,  je actieve deelname aan lokale projecten ten behoeve van Bonaire zoals “Lesa ta Dushi”, het leren van onze “dushi papiamentu”, sociale bezoeken aan scholen en andere lokale projecten, je medeleven tijdens crisis en rampenbestrijding en ook je bereidheid om een steentje bij te dragen indien nodig. Het zijn voorbeelden van hoe je actief deelneemt aan de bevolking.  Naar mijn mening is het je gelukt om een plekje in de harten van de Bonairiaanse bevolking te veroveren.’

Rijna sloot zijn toespraak af met een bijzondere wens: ‘Gilbert, ik wil je bedanken voor jouw toewijding en inbreng gedurende de jaren in je functie als rijksvertegenwoordiger van Caribisch Nederland. Moge Bonaire je tweede thuis blijven. Veel succes in je verdere carriere!’

Deel dit artikel