Geen categorie

Kinderboekenweek met griezelige onderwerpen

Van 13 t/m 17 november 2017

Kralendijk – De Directie Samenleving en Zorg, Opvoeding en Welzijn, sectie Openbare Bibliotheek organiseert de Kinderboekenweek op Bonaire. Het thema van dit jaar is: ‘GRIEZELIG EN GRUWELIJK ENG: DE RILLINGEN LOPEN OVER JE LIJF’.

Verschillende verhalenvertellers en schrijvers van Bonaire, Curacao en Aruba verlenen hun medewerking. De Bonairiaanse schrijvers en verhalenvertellers zijn: Rudy Domacasse, Xiomara Frans, Shourena Cassares, Jasmin Trenidad en juf Cathy Thielman. Uit Curacao komen Tio Ali en Roy Colastica en uit Aruba komt Irmgard Frans.

In de week van 13 t/m 17 november krijgen de basisscholen en de scholen voor voortgezet onderwijs bezoek van deze verhalenvertellers en schrijvers. Namens het Bonairiaanse eilandsbestuur heeft mw Ruthlyn Bernabela, portefeuille adviseur van gedeputeerde Edsel Cecilia, de Kinderboekenweek officieel geopend. In haar toespraak zei mw Bernabela dat lezen heel erg belangrijk is, omdat het een deel van de opvoeding en het onderwijs van onze kinderen is. Lezen draagt bij aan de ontwikkeling van alle leeftijden, lezen is ontspanning en verbreedt onze horizon.

Deel dit artikel