Veiligheid & openbare orde

Overheid: verkeersdrempel geen oorzaak ongeluk

Het Openbaar Lichaam Bonaire ontkent dat een door haar aangebrachte drempel debet is aan een verkeersongeval. Foto: OLB.

Door Harald Linkels

Kralendijk- In een wat curieus persbericht stelt het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) vandaag dat een recent aangelegde verkeersdrempel toch echt niet de oorzaak is van een ongeluk op de Kaya Macario A. Sint Jago. Die suggestie werd gisteren namelijk wel gewekt in een aantal Papiamentstalige media. Daarin werd gesteld dat de betreffende verkeersdrempel zó ongelukkig was aangelegd dat een automobilist die daar niks vermoedend overheen reeds de macht over het stuur verloor en tegen de muur van een huis aanbotste.

“Verkeersdrempels dragen juist positief bij aan de verkeersveiligheid”, aldus het persbericht van het OLB. Volgens het Openbaar Lichaam is het zo dat verschillende weggebruikers totaal onverantwoord gedrag op de openbare weg vertonen, waardoor het aanbrengen van de drempels bittere noodzaak is. Ook in het onderhavige geval is er volgens het Openbaar Lichaam sprake van een aantal redenen voor het bewuste verkeersongeluk, die niets met de betreffende verkeersdrempel te maken heeft.

De lokale overheid is recent begonnen met het herstel van het wegdek aan de Kaya Nikiboko Noord en de Kaya Pos di Amor op Nikiboko. Gedeputeerde Kroon zegt dat dit pas het begin is en dat de overheid nog veel te doen staat.

“Ik geef mijn woord dat dit bestuurscollege aandacht heeft voor de situatie van onze wegen, die in zeer slechte staat verkeren” aldus Kroon. “Het zal wel even duren voordat alle achterstand is ingehaald, maar wij zullen ons best doen om de nood zoveel mogelijk te ledigen door de meest urgente situaties direct aan te pakken, in voorbereiding op de regentijd die altijd nog meer schade aan de wegen veroorzaakt”, zegt de gedeputeerde van de groene partij.

Kroon zegt dat noodherstel plaats zal vinden terwijl men doorgaat met het werk om wegen van een gehele nieuwe asfaltlaag te voorzien.

Deel dit artikel