Geen categorie

Zr. Ms. Van Amstel schiet Venezolaans vrachtschip te hulp.

Foto kustwacht caribisch gebied

Foto kustwacht caribisch gebied

Tijdens een Kustwachtpatrouille is het stationsschip van Defensie in het Caribisch gebied, Zr. Ms. Van Amstel, vandaag in de vroege ochtend, een Venezolaans vrachtschip te hulp geschoten.

Omstreeks 04.30 uur kreeg het fregat van de Koninklijke Marine, dat op dit moment voor de Kustwacht vaart, een bericht vanuit het Reddings en Coordinatie Centrum van de Kustwacht. Een Venezolaans vrachtbootje was al twee dagen op drift ten noorden van Bonaire. Het schip had vanuit Aruba koers gezet richting Antigua toen zij te maken kregen met voortstuwingsproblemen. Vanwege de stroming en de wind dreven zij steeds dichter richting de kust van Bonaire, waar het schip het gevaar liep op de rotsen te slaan.

Het Nederlandse marineschip is met hoge vaart naar de locatie van het Venezolaanse schip gevaren. Na aankomst is technisch personeel van Zr.Ms. Van Amstel overgebracht naar het stuurloze schip. Toen bleek dat het probleem niet ter plekke kon worden opgelost, is besloten het Venezolaanse schip op sleeptouw te nemen. In samenwerking met het boardingteam van de Kustwacht en de Nautische Dienst van de Van Amstel, werden de trossen van het schip overgezet en kon het slepen van start gaan. Tegen het begin van de avond werd het schip overgenomen door een civiele sleper en naar de kade van Kralendijk op Bonaire gebracht. De geboden hulp werd zeer gewaardeerd door de bemanning van het Venezolaanse schip.

Foto kustwacht caribisch gebied

Deel dit artikel