Media

Jaaroverzicht 2016 : augustus

Bonaire is compleet in shock na de gewelddadige dood van agent Ferry Bakx. Het lichaam van Bakx wordt daags na het ongeval al overgevlogen naar Nederland, na een ceremonie voor de politiewacht te Playa.

Door Harald Linkels

De Sea Turtle Club Bonaire (STCB) vraagt aandacht voor de mogelijke gevaren op het strand voor schildpad eieren door menselijk gedrag. STCB vraagt onder andere afzettingen bij schildpadden nesten te respecteren en in de avond geen fel licht op het strand te gebruiken.

Consumentenorganisatie Unkobon roept burgers op zich aan te melden als deelnemer aan de metingen van de postbezorging op  Bonaire. Unkobon zegt zich zorgen te maken over de kwaliteit van de post.

STINAPA laat weten dat Wijnand de Wolf per 1 augustus gestart is als manager van het Bonaire Marine Park. De Wolf was daarvoor werkzaam als milieu-vergunningverlener bij het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB).

Advocaat en voormalig officier van Justitie, Ernst Wesselius, heeft besloten met pensioen te gaan als advocaat. Eerder ging hij al met pensioen als officier van Justitie.

Het Divi Flamingo Resort zet de optie om een all-inclusive pakket te boeken nadrukkelijker in de etalage. Volgens de General Manager van het resort, Melissa Hilgers, is het echter geenszins zo dat het hotel om zou schakelen naar een compleet all-inclusive resort.

De Rechtbank in Kralendijk veroordeelt een man die betrapt werd bij het stelen van 8 geiten, tot 12 weken cel.

Boekhandel Addo’s kondigt aan te gaan verhuizen. De winkel van Addo Stuur hoopt aan de Kaya Industria meer parkeergelegenheid en meer ruimte te hebben dan in de Kaya Grandi het geval is.

De overheid van Bonaire maakt een begin met het asfalteren van wegen. Als eerste komen de Kaya Simon Bolivar en de Kaya L.D. Gerharts aan de beurt.

Curoil laten weten dat het vulstation op Bonaire zal binnenkort een feit zijn. Dit zal volgens Curoil een belangrijke stap zijn in het voorgoed elimineren van de achterstanden in de distributie van kookgas op het eiland.

Het College Financieel Toezicht (Cft) is van mening dat er een betere controle plaats moet vinden op de overheidsbedrijven welke vallen onder het Openbaar Lichaam. Voor het overige toont het Cft zich niet ontevreden over de manier waarop het eiland haar financiële zaken beheert.

De Curaçaose promovendus Wigbertson Isenia doet de komende vier jaar een wetenschappelijk onderzoek naar homoseksualiteit op Curacao en Bonaire.  Volgens Isenia is het onderzoek een novum op de eilanden.

Het normaal zo rustige Bonaire is compleet in shock na de gewelddadige dood van de agent Ferdinand Bakx. De agent wordt dodelijk getroffen door de kogels van de daders van een woningoverval op Sabadeco Shores waar Bakx assistentie is gaan verlenen. Het lichaam van Bakx wordt de volgende dag reeds per KLM overgebracht naar Nederland. Veel burgers lopen spontaan uit de omgekomen agent de laatste eer te bewijzen. De politie vraagt hulp van de bevolking om de daders van zaak van de woningoverval en dood van Ferry Baks op te lossen. De politie laat daarbij enkele voorwerpen zien die vermoedelijk door de daders op de plaats delict zijn achtergelaten.

De Kamer van Koophandel (KvK) verzorgt een aantal sessies om te komen tot een strategisch plan voor de economische ontwikkeling van het eiland. Volgens voormalig minister-president Etienne IJs, die is aangetrokken als consultant is het nodig dat Bonaire verandert en zich meer openstelt voor invloeden van buitenaf.

Het Bestuurscollege gevormd door de MPB, de fractie Raphaela en de fractie Bernabela, presenteert officieel haar bestuursprogramma aan het publiek.

Een stille tocht trekt door de straten van Kralendijk ter nagedachtenis aan de om het leven politieman Ferdinand Bakx. Een team van 15 rechercheurs van de Nationale Politie uit Nederland vliegt in om te helpen de daders van de woningoverval op Sabadeco op te sporen. Ook wordt een tweetal speurhonden ingevlogen voor sporenonderzoek. De politie houdt een eerste verdachte aan, doch moet betrokkene later weer laten gaan.

Een economische conferentie vindt plaats in het Harbor Village hotel. Onder de sprekers bevinden zich de Arubaanse premier Mike Eman en minister van Economische Zaken van Nederland, Henk Kamp. De verwachtingen lijken hooggespannen als het gaat om de toekomstige economische ontwikkeling van het eiland.

Deel dit artikel