Natuur

Een groene kerst voor iedereen

het-echo-team-met-junior-rangers-en-andere-vrijwilligers

Kralendijk, 19 december 2016. Nu het jaar ten einde loopt en de feestdagen voor de deur staan, is het mooi om  iets terug te geven voor alle goede dingen van het leven.  Dat is precies wat Digicel en de STINAPA Junior Rangers afgelopen week hebben gedaan. Beide groepen namen de tijd om Echo te helpen met het herstellen van het unieke droge bos van Bonaire.

Op donderdag 15 december heeft het team van Digicel de Koninkrijksdag gevierd door zich te richten op samenwerking en teambuilding. Ze begonnen hun dag met een uitstapje naar het tweede herbebossingproject van Echo in het Washington Slagbaai National Park. Tijdens één uur vrijwilligerswerk plantten ze 115 bomen!

Op zaterdag 17 december plantten 22 Junior Rangers en vrijwilligers van STINAPA en 17 andere vrijwilligers uit de gemeenschap nog eens 500 bomen van 25 verschillende soorten! Op die manier is de helft van het totale aantal bomen voor de herbebossing in Slagbaai aangeplant. Echo wil in januari, tijdens het laatste boomplant evenement van dit regenseizoen, nog eens 400 bomen planten in Slagbaai.

Deze activiteiten zijn onderdeel van een herbebossingproject waarbij Echo in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire in totaal 20.000 bomen op verschillende plaatsen op het eiland zal aanplanten. Het project wordt gefinancierd met de zogenoemde natuurgelden van het rijk en gesteund door STINAPA. Meer bomen en een grotere verscheidenheid aan bomen is beter voor de dieren, de bodem, het klimaat en de mensen, natuurlijk!

Organisaties of bedrijven die willen helpen om Bonaire nog groener te maken, kunnen contact opnemen met Quirijn Coolen (quirijn@echobonaire.org of 785-4128) of Edshel Martha (edshelmartha@hotmail.com of 796 -2534).

Voor meer info: www.facebook.com/Nos-ta-biba-di-naturalesa-

www.facebook.com/echobonaire.org

Deel dit artikelRocargo

Rocargo