Economie

Bonaire krijgt van KLM een extra vlucht op zondag

KLM op Bonaire

Vanaf 30 oktober 2016 gaat KLM rechtstreeks vliegen van en naar Sint Maarten. Voorheen werd de terugvlucht altijd gevlogen met een tussenstop op Curaçao, maar dat is vanaf komend winterseizoen verleden tijd. Met deze non stop vlucht besparen passagiers ruim vier uur.

KLM vliegt wekelijks drie keer op Sint Maarten en zeven keer rechtstreeks op Curaçao. De vluchten van en naar Sint Maarten worden uitgevoerd met een Airbus A330-200, de vluchten van en naar Curaçao met een Boeing 747-400.

De luchtvaartmaatschappij gaat ook uitbreiden op Aruba en Bonaire met een extra vlucht op zondag. Deze vluchten worden uitgevoerd met een Airbus 330-300.

Sinds november 2015 vliegt TUIfly het gehele jaar door twee maal per week op Sint Maarten, in combinatie met Curaçao. Eerder gaf TUI aan dat het huidige vliegschema is doorgetrokken naar komende winter: TUIfly vliegt negen keer per week naar de Antillen met de Boeing 787 Dreamliner: vier keer naar Aruba, drie keer naar Bonaire en twee keer naar Sint Maarten. Bijna alle vluchten worden gecombineerd met Curaçao, behalve op zaterdag dan worden Bonaire en Aruba met elkaar gecombineerd.

Curaçao wordt acht keer per week aangedaan. Gedurende de kerstperiode worden bovendien extra vluchten ingezet, om aan de zeer grote vraag naar kerstvakanties op de Antillen te kunnen voldoen.

Deel dit artikel