Onderwijs

Presentatie Forsa methode

presentatie forsa

Afgelopen woensdag 11 mei heeft Mick Schmit bij Divi Flamingo een presentatie verzorgd van de Forsa methode. Deze methode is op Bonaire ontwikkeld en is specifiek voor jongeren met gedragsproblematiek of een gedragsstoornis in de leeftijd van 9 t/m 18 jaar binnen het Caribisch gebied. De methode wordt gehanteerd binnen het Orthopedagogisch Centrum Stichting Project en na zoveel jaar is het gebleken dat de methode werkt.

Vandaar dat de Forsa Academy sinds maart 2016 de methode heeft beschreven en heeft uitgebracht in boekvorm. Tijdens de presentatie sprak Mick Schmit vol trots over de methode en het boek, die zowel in het Nederlands als in het Papiaments te verkrijgen is . Naast de methodebeschrijving biedt de Forsa Academy training en implementatie van de Forsa methode aan organisaties en instellingen die met jongeren met hechtingsproblematiek werken en tot een keuze komen om de Forsa methode als behandelmethode te implementeren. Tevens biedt zij praktische trainingen en adviezen voor professionele opvoeders, begeleiders, leerkrachten en ouders in  de aanpak van gedragsproblemen. De trainingen worden door professionals en ervaringsdeskundigen gegeven.

De presentatie had een grote opkomst aan verscheidene organisaties  en scholen die met jongeren werken. Voor meer informatie over stichting Project en Forsa Academy kunt u terecht op www.stichtingproject.com en www.forsaacademy.com

Deel dit artikel