Veiligheid & openbare orde

Grote drugsvangst voor de kust van Venezuela

Foto: Defensie Caribisch Gebied
Grote drugsvangst voor de kust van Venezuela

Foto: Defensie Caribisch Gebied

Daags nadat het stationsschip in de West, Zr.Ms. De Zeven Provinciën, de smokkel van ruim 400 kilo marihuana wist te stoppen, heeft het marineschip het transport van 600 kg cocaine tegen gehouden. Bij deze tweede drugsvangst ten noorden van kust van Venezuela, waren twee Venezolaanse vissersbootjes betrokken.

Rocargo

Het patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied spotte de vissersbootjes als eerste. Net voor zonsopkomst, verraste het marineschip de bootjes met haar aanwezigheid door onder meer de Belgische boordhelikopter de lucht in te sturen. Toen de verdachte vissers in de gaten hadden dat ze waren gezien, begonnen ze pakketten over boord te gooien. Deze werden bijna allemaal door de bemanning van de Zeven Provincien uit het water gehaald.

Het Amerikaanse Law Enforcement Detachment dat speciaal voor deze acties meevaart met Zr.Ms. De Zeven Provinciën, heeft beide boten doorzocht op smokkelwaar. In totaal is 600 kg cocaine in beslag genomen. De verdachte bootjes en hun opvarenden zijn overgedragen aan de Venezolaanse kustwacht.

Deel dit artikel