Veiligheid & openbare orde

Arbeidsinspectie op Jibe City

Begin dit jaar zijn er door de Arbeidsinspectie  gevaarlijke stoffen aangetroffen bij Jibe City. Het ging hierbij om brandbare stoffen zoals verf en oplosmiddelen, die voor onderhoud en reparatie van surfborden worden gebruikt. Deze brandbare stoffen stonden opgeslagen in een houten gebouw, een gevaarlijke combinatie. Inmiddels heeft Jibe City zelf voor een oplossing gezorgd.

Op Bonaire is een professionele opslagkast voor betreffende materialen niet direct voor handen. Jibe City kwam met een creatieve oplossing door een oude archiefkast om te bouwen. Een metaalbewerker heeft de kast voorzien van ventilatie, opvangbakken en een slot. De insteek van de Arbeidsinspectie was het verbeteren van de veiligheid op de werkplek, maar er is meer winst behaald. Alles is opgeruimd, er worden niet meer verf- en oplosmiddelen opgeslagen dan strikt noodzakelijk en de stoffen worden opgeslagen in een afgesloten ruimte.

De gekozen oplossing laat zien dat er lokaal, innovatieve en creatieve oplossingen worden bedacht, die leiden tot positief resultaat.

Deel dit artikel