Politiek & Bestuur

Bonaire doet mee aan onderzoek haalbaarheid fast ferry

Gedeputeerde van Economische Ontwikkeling Clark Abraham heeft afspraken gemaakt voor een onderzoek naar de haalbaarheid van een fast ferry verbinding tussen Aruba, Bonaire en Curaçao. Dit gebeurde met FOICE, de initiatiefnemer van het project.

,,Er is al veel over het plan gesproken, maar nu is het tijd om een businesscase uit werken’’, aldus de gedeputeerde.

Rocargo

Bonaire betaalt samen met Aruba en Curaçao een deel van de kosten van het haalbaarheidsonderzoek. Een project wat momenteel door de overheden van alle drie de eilanden is opgepakt. Bij de ontwikkeling van de businesscase zal de stuurgroep Havenbedrijf Amsterdam, waarmee eerder deze week een MoU werd getekend, ook worden betrokken.

De fast ferry dienst zal moeten fungeren als een watersnelweg waarmee niet alleen passagiers maar ook auto’s, bussen en vrachtwagens tussen de drie eilanden kunnen worden vervoerd. Zo zei gedeputeerde Abraham: ,,De totstandkoming van een fast ferry dienst is een mogelijk belangrijke impuls voor de economische ontwikkeling van Bonaire. Het wordt voor de bewoners van de eilanden makkelijker om hun vervoersmiddelen te vervoeren en er zal sprake zijn van een flexibelere vrachtaanvoer. Bovendien brengt de opzet hiervan nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid met zich mee. Ook voor het toerisme kan dit zeer relevant zijn. Toeristen van de andere eilanden kunnen nu makkelijker bij ons op bezoek komen. Het is geen alternatief voor de luchtvaart, maar wel een mooie aanvulling hier op’’.

Deel dit artikel