Politie & Justitie

Blauwe baret voor aspiranten Koninklijke Marechaussee 

KRALENDIJK – Op dinsdag 25 juni heeft de klas van de aspiranten van de Koninklijke Marechaussee de blauwe baret ontvangen uit handen van opperwachtmeester Alexander Pasveer, instructeur Sector Basis Opleidingen van het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee (OTCKMar) in Apeldoorn. Hiermee sloten de studenten hun opleidingsdeel in Nederland af.

Op 8 april gingen de studenten naar Nederland om op het OTCKMar in Apeldoorn de modules Algemeen, Integrale Beroepsvaardigheidstraining (IBT) en DOC1 te volgen. Deze modules maken deel uit van de opleiding Algemeen Opsporingsambtenaar Caribisch Nederland (AO KMar CN). 

Het vervolg van de opleiding vindt plaats op Bonaire waar zij verder worden opgeleid tot algemeen opsporingsambtenaren Caribisch Nederland.

Druk en indrukwekkend

Al met al voor hen een drukke en indrukwekkende periode waarbij veel studeren en IBT-vaardigheden aanleren centraal stonden. De aspiranten worden verwacht in januari 2025 de algehele opleiding af te ronden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo