Personeel & Werk

Nieuwe CAO voor STINAPA personeel

KRALENDIJK – Fedebon en STINAPA Bonaire hebben een driejarig Cao-akkoord bereikt, ingaande 1 januari 2024. Dit akkoord kwam tot stand na maanden van onderhandelingen. Een belangrijke verbetering is de verhoging van de minimale jaarlijkse salarisindexering naar 3%. Indien de inflatie hoger uitvalt, zullen partijen opnieuw onderhandelen om een hoger percentage vast te stellen dat binnen de financiële draagkracht ligt, zodat een eerlijk en concurrerend loon gewaarborgd blijft zonder verlies van koopkracht.

Daarnaast is overeengekomen dat de organisatie streeft naar een 36-urige werkweek, waarbij de overgang momenteel gecompenseerd wordt met compensatiedagen. Tevens zijn er afspraken gemaakt voor medewerkers die de pensioengerechtigde leeftijd naderen, om een soepele transitie naar pensioen te faciliteren als waardering voor hun jarenlange inzet.

Rocargo

Pierre Perigault Monte en Agnes Joosten van het bestuur van STINAPA Bonaire zeggen dat dit akkoord essentieel is voor het welzijn en de ontwikkeling van hun personeel, en daarmee voor het creëren van een aantrekkelijke en bevredigende werkplek.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo