Algemeen

Waarnemers Bonaire nemen deel aan monitoring verkiezingen Mexico

De drie waarnemers spreken van een leerzame en belangrijke ervaring. Foto: BHRO

KRALENDIJK – Een drietal waarnemers uit Bonaire heeft deel uit gemaakt van een internationaal team uit 35 landen, die de algemene verkiezingen in Mexico op 2 juni 2024 heeft gemonitord. Het gaat om James Finies, Davika Bissessar en Kaile Finies, die hiertoe door de COPPAL waren uitgenodigd. 

De historische verkiezingen, waarbij Claudia Sheinbaum tot eerste vrouwelijke president van het land werd gekozen, gaf de delegatie uit Bonaire de gelegenheid om hun werk en inspanningen voor Bonaire internationaal onder de aandacht te brengen. 

Hoewel werd opgemerkt dat er nog veel werk te doen is om eerlijke en veilige stemomstandigheden te garanderen in Mexico, benadrukten de waarnemers het belang van echte democratie en mensenrechten, en onderstreepten ze de noodzaak om het bestuur representatief te maken voor de aspiraties van de bevolking.

Noot (redactie)

COPPPAL staat voor “Conferencia Permanente de Partidos Políticos de América Latina y el Caribe” (Permanente Conferentie van Politieke Partijen van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied). Het is een organisatie die de samenwerking en dialoog tussen politieke partijen in deze regio’s bevordert.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo