Nieuws van Bonaire

Politieacademie Nederland brengt Caribische agenten fijne kneepjes opsporingswerk bij

De agenten luisteren aandachtig naar de docent. Foto: KPCN

KRALENDIJK- Medewerkers van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN), Korps Politie Curaçao (KPC) en Korps Politie Aruba (KPA) volgen van 8 april 2024 tot en met 26 april 2024 de opleiding kerntaak opsporen/ EVC-traject op Bonaire. De groep bestaat uit 20 deelnemers.

De opening voor de opleiding gedaan werd gedaan door de korpschef van KPCN, Alwyn Braaf, samen met opleidingscoördinatoren Rouel Pinedo en Lionel Vrutaal. 

Opsporingsonderzoek

Na het afronden van de opleiding zijn de politiemedewerkers in staat om zowel zelfstandig als in teamverband opsporingsonderzoek voor te bereiden en uit te voeren. De opleiding wordt verzorgd door twee docenten van de politieacademie uit Nederland.

In de opleiding wordt aandacht besteed aan tactische en juridische kennis, verhoor en vastlegging.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo