Sport & Vrije tijd

Tirabon Schietvereniging viert 50-jarig jubileum

KRALENDIJK – Schietvereniging TIRABON op Bonaire, markeert haar 50-jarig jubileum met de organisatie van de tweede editie van de Bonaire International Sportsweek. Het evenement, ondersteund door Indebon, FWNB en TCB, begon op 1 maart en biedt een gevarieerd sportprogramma met Tirabon als gastheer voor verschillende competities.

Een hoogtepunt van de viering is de inwijding van het nieuwe schietveld, dat ter ere van de overleden Arthur Mauricio de naam ‘Schietveld Arthur Enrique Mauricio’ zal dragen. Naast lokale deelnemers zullen ook schutters uit naburige Caribische eilanden, zoals Aruba en Curaçao, aanwezig zijn. Tirabon streeft naar internationale erkenning door lid te worden van de International Practical Shooting Confederation (IPSC).

De Sportweek bereikt zijn hoogtepunt op 30 maart met een spannende competitie op twee parcoursen, gevolgd door de bekendmaking van de winnaar. Tirabon kijkt vooruit naar het organiseren van meer internationale wedstrijden op Bonaire en deelname aan wedstrijden buiten het eiland.

Deel dit artikel