Nieuws uit Nederland

BuZa roept Nederlanders en inwoners van Nederlandse Cariben in Haïti op zich te melden

De situatie in het verpauperde land is al lange tijd niet echt veilig, maar is nu zelfs rampzalig en bijzonder chaotisch. Foto: Archief ABC Online Media

DEN HAAG – Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt in een persbericht de ontwikkelingen in Haïti nauwgezet in de gaten. De situatie in het land blijft verslechteren. Vooral in de hoofdstad Port-au-Prince is de situatie zeer zorgelijk. 

Het ministerie herhaalt de oproep aan Nederlanders en inwoners van het Caribische deel van het Koninkrijk in Haïti om zich te melden via de informatieservice. Dat geldt ook voor personen die een vergunning hebben tot rechtmatig verblijf in Nederland of een geldige vergunning voor Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Bonaire, St. Eustatius of Saba. 

“Heeft u familie of vrienden in Haïti die hier aan voldoen, geef dan door dat zij zich moeten registreren. Zo weet het ministerie van Buitenlandse Zaken wie in het land is. En op die manier kunnen zij u op de hoogte houden van ontwikkelingen en van adviezen voorzien, bijvoorbeeld als zij mogelijkheden zien ontstaan om het land te verlaten”, aldus het bericht. 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft telefonisch contact gezocht met Nederlanders die zich eerder hebben aangemeld als verblijvend in Haïti. Daaruit blijkt dat op dit moment, maar een heel beperkt aantal Nederlanders in Haïti is. 

Santo Domingo

Het Koninkrijk der Nederlanden heeft zelf geen ambassade in Haïti. Dienstverlening voor Haïti wordt gedaan door de ambassade in Santo Domingo, Dominicaanse Republiek, met ondersteuning van een Haïtiaanse Honorair Consul in Port-au-Prince.

Deel dit artikel