Evenementen

Succesvolle Special Olympics Walk-A-Thon op Bonaire brengt $ 20.500 op

Foto Special Olympics Bonaire

KRALENDIJK – De Special Olympics Walk-A-Thon op Bonaire heeft afgelopen zondag een succesvolle editie achter de rug met een opbrengst van ongeveer $ 20.500 uit de verkoop van 1.025 tickets.

Dit evenement, dat een grote bijdrage levert aan de financiering van de deelname aan de Nationale Spelen 2024 in Nederland, werd mogelijk gemaakt door de inzet van 53 vrijwilligers en de genereuze steun van lokale sponsors en donateurs. De Bonaire Lions Club zorgde voor soep, terwijl de benodigdheden zoals t-shirts, tassen, bussen, draagbare toiletten, waterflesjes, prullenbakken en vrachtwagens voor fietsvervoer kosteloos beschikbaar werden gesteld. Belangrijke financiële steun kwam van sponsors zoals FWNB, Ennia, KFC, Onderlinge Hulp, Flamingo TV en Playa Trading.

Het evenement werd gekenmerkt door een hartelijke sfeer, ondanks twee incidenten waarbij fietsers vielen, maar snel geholpen werden door het Rode Kruis. Vermoeide deelnemers konden rekenen op vervoer naar de finish met de speciaal ingezette bussen. De eerste lopers die de finishlijn passeerden, waren Nozai Thomas en Richard Dek, met Lygaira Pieters als eerste fietser.

Deel dit artikel