Nieuws van Bonaire

STINAPA opent duiksites tussen BOPEC en Washington Slagbaai park

KRALENDIJK – Natuurorganisatie STINAPA heeft goedkeuring gegeven om weer te duiken tussen BOPEC en Washington Slagbaai Park. Bijna een jaar werden de duiksites gesloten vanwege de oprukkende koraalziekte SCTLD.

In een e-mail richting de stakeholders liet STINAPA weten dat de duiksites per 27 januari weer open gaan. Hierdoor mogen duikers tussen BOPEC en Washington Slagbaai Park weer te water gaan. Het park zelf blijft gesloten voor duikers.

Antibiotica

STINAPA is bezig om antibiotica toe te passen. Hiermee probeert de natuurorganisatie de koraalziekte SCTLD aan te pakken. Door deze ziekte werden duiksites ten noorden van BOPEC een jaar geleden gesloten. Al snel bleek dat dit weinig zin te hebben. Ook alle duiksites ten noorden van BOPEC kregen te maken met de koraalziekte.

Deel dit artikel