Advertentie

Nos Zjilea De kracht van de Volle Maan |Advertentie

De volle maan is de maanfase waarin de maan volledig verlicht lijkt vanuit het perspectief van de aarde. Dit gebeurt wanneer de aarde zich tussen de maan en de zon bevindt. Het heeft talloze mythen, rituelen en bijgeloof geïnspireerd. Van overtuigingen over de invloed ervan op de menselijke gezondheid tot praktijken voor het benutten van de mystieke energie in de landbouw, de visserij en de bouw van huizen. De volle maan blijft verwondering en intriges oproepen.

Aankomende zaterdag 30 september is er een nieuwe editie van het cultureel evenement “Nos Zjilea” , bij Cultuurpark Mangazina di Rei. Dit keer met als thema:”De kracht van de Volle Maan”.

In deze editie zullen diverse leden van de groep van SKAL die zich bezig houdt met de activiteiten van “Volle Maan”, hun ervaringen met betrekking tot het periode van de volle maan delen. Mevr. Malva Winklaar zal met ons meenemen in de wereld van de volle maan en de invloed die het kan hebben op ons leven. Ook zal ze stilstaan bij de rol die de almanak van Britsol hierin heeft.

Veel van de tradities bij volle maan zijn zowel verbonden aan de zee als aan het land. Dhr. Boy Martinez  die opgegroeid is op het platteland en beschouwd wordt als een ervaren zeeman, zal komen vertellen hoe zijn vader hem geleerd heeft om rekening te houden met de maan bij het kappen van staanpalen voor een omheining of voor een leem huisje. Ook zal hij uitleggen wat voor invloed de maan heeft op visserij.

Keer op keer behoort Bonaire tot de besten als het gaat om schoonheidsverkiezingen in het buitenland. Sienna Finies en Myangelica Gustowski van Miss Teen Bonaire zullen een paar tips met ons delen voor een succesvolle voorbereiding.

Zorg en Jeugd Caribisch Nederland (ZJCN) is actief op zoek naar mensen met een groot hart om kinderen met een klein eigen netwerk te ondersteunen met praktische, logistieke, tijdelijke en langdurige opvang behoeftes. Zij komen waardevolle informatie geven voor personen met de wens om een pleegouder te worden.

Mis de culturele markt niet met haar verse lokale producten, zoals natuurlijke sappen, kruidenthee, delicatessen en kunst. De keuken gaat om 10:00 open met een grote variatie aan soepen, diverse lokale Creoolse gerechten en een heerlijke grill.

Dit alles in een gezellige sfeer met live optredens van de groep “Kulturando” en de lokale band “Ritmiko Timon”. De entree is gratis.

Beleef ‘Nos Zjilea’, hét maandelijkse cultureel evenement van Bonaire, deze maand op zaterdag 30 september van 10:00 tot 15:00 bij Cultureel Park Mangazina di Rei. Lokaler dan dit wordt het niet! Ga voor meer informatie naar de Facebook-pagina van Mangazina Di Rei.

Deel dit artikel