Nieuws van Bonaire

BC Bonaire kiest voor ruimere importregeling vanuit Venezuela

KRALENDIJK – Het bestuurscollege van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) heeft besloten om de import van goederen uit Venezuela over het algemeen zonder beperkingen toe te staan, wat gunstig is voor de inwoners en het bedrijfsleven van Bonaire. 

Er zijn echter nog enkele uitzonderingen, zoals het verbod op invoer van levende dieren, vlees, eetbare slachtafval, melk, eieren en andere dierlijke producten vanwege gezondheidsrisico’s. Vis, schaaldieren en andere ongewervelde kunnen alleen worden ingevoerd onder bepaalde voorwaarden. Ook zijn levende planten en bloemen niet toegestaan vanwege natuur- en veterinaire risico’s. Er geldt een importverbod voor bepaalde producten zoals meel, zaden en onbewerkte huiden. Dierenproducten, wegwerpplastic, edelmetalen en verdovende middelen zijn eveneens niet toegestaan. Voedsel moet aan veiligheidseisen voldoen en andere producten moeten nieuw en ongebruikt zijn. 

Rocargo

Groente- en fruitmarkt

Het Bestuurscollege overweegt ook de oprichting van een groente- en fruitmarkt om aan de wensen van de inwoners te voldoen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo