Nieuws van Bonaire

In korte tijd 577 zeeschildpadden geboren op Klein Bonaire

KRALENDIJK – In korte tijd kwamen er 577 jonge zeeschildpadden uit hun nesten op Klein Bonaire. Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) vond afgelopen maandag zes uitgekomen nesten tijdens de nest controle die de organisatie daar hield.

Alle nesten werden gecontroleerd en de lege eierschalen geteld. De nog in de nesten achtergebleven jonge zeeschildpadden werden veilig naar zee gebracht.

Het broedseizoen van dit jaar van de zeeschildpadden is inmiddels halverwege. Dat betekent dat er momenteel veel nesten uitkomen, maar dat er ook nog nieuwe nesten gemaakt worden. Tijdens de patrouille van STCB afgelopen maandag werden er ook nog eens twee nieuwe nesten gevonden op Klein Bonaire.

Deze week kwam ook het eerste nest op het strand van Harbour Village uit. Op het strand van dit resort zijn dit broedseizoen in totaal vijf nesten gemaakt door zeeschildpadden. Uit het eerste nest kwamen 108 jonge zeeschildpadden die de zee veilig bereikt hebben.

Deel dit artikel