Nieuws van Bonaire

STINAPA verwijdert sargassum barrières

Foto STINAPA

KRALENDIJK – STINAPA heeft de drijvende barrières die sargassum moeten tegenhouden verwijderd. Dit hebben ze gedaan omdat het sargassumseizoen voorbij lijkt te zijn.

Eerder dit jaar had STINAPA de barrières om sargassum tegen te gaan geplaatst op belangrijke locaties op het eiland. De barrières voorkomen dat sargassum de mangroves binnendringt. Met verbeterde voorbereidingen, waaronder meer barrières en zware machines, was STINAPA goed voorbereid op de instroom van sargassum dit jaar.

Rocargo

Omdat STINAPA geen verdere toestroom meer verwacht, hebben zij onlangs alle barrières uit de zee verwijderd en schoongemaakt. STINAPA zal de situatie in de gaten blijven houden en de barrières opslaan voor toekomstig gebruik.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo