Nieuws van Bonaire

Alcoholgebruik in het verkeer leidt tot meerdere aanhoudingen op Bonaire

KRALENDIJK – De politie op Bonaire heeft afgelopen weekend meerdere aanhoudingen verricht vanwege het rijden onder invloed van alcohol. Drie verdachten, variërend in leeftijd, werden gearresteerd nadat zij roekeloos rijgedrag vertoonden en betrokken waren bij aanrijdingen op het eiland.

Man aangehouden wegens rijden onder invloed en ingetrokken rijbewijs

Op zaterdag 22 juli werd een 62-jarige man met initialen G.T.P. gearresteerd nadat hij op roekeloze wijze bijna een dienstwagen had aangereden. Na controle bleek dat hij alcohol had genuttigd en met een ingetrokken rijbewijs reed.

Eenzijdige aanrijding leidt tot aanhouding wegens rijden onder invloed

In de vroege uren van zaterdag 22 juli, omstreeks 02:45 uur, werd een 28-jarige man met initialen R.R.J. gearresteerd na een eenzijdige aanrijding tegen een omheining aan de Hanchi Amboina. De blaastest onthulde zijn alcoholgebruik. Opmerkelijk genoeg bleek later dat de verdachte illegaal verbleef op het eiland, wat tot verdere stappen leidde.

Man aangehouden na agressief gedrag en weigeren blaastest

Op zaterdag 22 juli werd een 26-jarige man met initialen S.H.R. gearresteerd wegens verzet tegen aanhouding. De politieagenten waren genoodzaakt gepast geweld te gebruiken na het negeren van stoptekens, weigering van een blaastest en agressief gedrag. De verdachte, die een sterke alcoholgeur vertoonde, verzette zich hevig tegen zijn arrestatie en zag zijn auto in beslag genomen.

De politie van Bonaire roept iedereen op om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen en andermans veiligheid op de weg. Rijden onder invloed kan leiden tot gevaarlijke situaties en heeft vaak ernstige gevolgen. De politie blijft streng optreden tegen dit soort overtredingen om de verkeersveiligheid op het eiland te waarborgen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo