Nieuws van Bonaire

Bestuurscollege Bonaire publiceerde over heel 2023 geen enkel BC-besluit 

Abraham veegde, zoals wel vaker het geval is, de vloer aan met het bestuurscollege

KRALENDIJK- Het bestuurscollege van Bonaire publiceerde tot de dag van vandaag nog toe geen enkel besluit dat zij in het jaar 2023 nam. 

Dat gegeven werd duidelijk op dinsdagavond tijdens de behandeling van de jaarrekening over het jaar 2022. Partijleider van de PDB, Clark Abraham, trok fel van leer tegen de handelswijze van het BC. 

“Hoe kunnen wij als eilandsraad ons werk doen als je BC-besluiten niet publiceert? En, hoe moeten burgers weten wat het bestuurscollege van ons eiland beslist? Dit is toch absoluut ongehoord en onfatsoenlijk? Maar het lijkt gedeputeerde Thielman geen zorgen te baren”, aldus Abraham. 

Een kijkje op de website van de overheid, www.bonairegov.com bevestigt dat daar nog geen enkel BC besluit werd gepubliceerd, ondanks dat de eerste 6 maanden van het jaar al voorbij zijn. 

Voor verbetering vatbaar

Gedeputeerde Hennyson Thielman (MPB) gaf toe dat het niet correct was dat besluiten niet werden gepubliceerd. “Ik geeft toe dat dit niet is zoals het hoort en inderdaad voor verbetering vatbaar is”, aldus de gedeputeerde. 

Abraham reageerde schamper op de opmerkingen van Thielman. “Soms vraag je je af hoe moeilijk het kan zijn. Je hebt een website en je klikt op ‘uploaden’ en daarmee staat het online”. Het PDB-raadslid verwijt het zittende college een gebrek aan transparantie. Abraham zei dan ook de beloftes voor verbetering met een korreltje zout te nemen. 

Deel dit artikel