Nieuws van Bonaire

Ziekenhuis op Bonaire heeft capaciteitsproblemen onder controle

KRALENDIJK – Fundashon Mariadal, het ziekenhuis op Bonaire, heeft meer inzicht gekregen in de capaciteitsproblemen binnen de organisatie. Hierdoor is het mogelijk om de knelpunten beter te voorspellen en daarvoor oplossingen te bedenken. Dit betekent dat het ziekenhuis van code oranje naar code geel gaat.

Medio mei werd het Ziekenhuis Rampen en Crisis Opvangplan bij Fundashon Mariadal in werking gezet en code oranje uitgeroepen. Sinds gisteren is dit veranderd naar code geel. Dat betekent nog niet dat alle problemen voorbij zijn. Code geel betekent dat de crisisorganisatie alert blijft en waar nodig proactief zal handelen.

Dit geldt vooral voor de afdelingen die de grootste capaciteitsproblemen hebben: Kas di Kuido, de centrale sterilisatie afdeling, de thuiszorg en de apotheek. Het kan daarom gebeuren dat zo nodig aan andere medewerkers wordt gevraagd om in te springen op één van deze afdelingen.

Deel dit artikel