Nieuws van Bonaire

Bonaire herdenkt 160 jaar afschaffing van slavernij met programma op het Wilhelminaplein

KRALENDIJK – Op zaterdag 1 juli zal het Wilhelminaplein in Kralendijk tussen 9.30 en 11.30 uur het toneel zijn van een programma ter herdenking van het 160-jarig jubileum van de afschaffing van de slavernij.

Naast een gevarieerde line-up van sprekers, zal er ook een digitale toespraak plaatsvinden van koning Willem-Alexander. Met de korte films ‘Omarm je vrijheid’ en ‘De geschiedenis van de slavernij op Bonaire’, poëzievoordrachten, zang en dansoptredens en een theaterstuk uitgevoerd door studenten van het MBO, belooft deze herdenking een uniek en memorabel evenement te worden.

Minister Hugo de Jonge, die ook voor deze gelegenheid naar het eiland is gekomen, zal een toespraak houden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo