Nieuws van Bonaire

Aantrekken meer vliegcapaciteit Bonaire momenteel niet eenvoudig

BIA-directeur Maarten van der Scheer geeft uitleg over de uitdagingen bij het bewerkstelligen van meer capaciteit naar het eiland. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK – Bonaire heeft meer vluchten nodig, maar het aantrekken van nieuwe maatschappijen of het verhogen van vluchten door bestaande operators is nog niet zo eenvoudig.

Dat vertelde BIA-directeur Maarten van der Scheer op woensdag tijdens de kwartaalrapportage over de toerismecijfers. “Het is momenteel niet gemakkelijk om meer vluchten naar Bonaire te krijgen. Het probleem komt voort uit de situatie na Covid-19. Het is voor luchtvaartmaatschappijen lastig om meer piloten, onderdelen en technici te vinden, omdat er wereldwijd een tekort aan is”. 

1200

Gesprekken 

Toch voeren TCB en BIA gesprekken met mogelijke partners, zoals Winair, Jetblue en Westjet. Ook TCB directeur Miles Mercera geeft aan dat het bewerkstelligen van meer airlift belangrijk is om de prestaties van het toerisme op peil te houden. 

Deel dit artikel