Nieuws van Bonaire

Reef Renewal Bonaire wil nog harder werken voor koraalherstel na uitbraak dodelijke ziekte

Ruimtegebrek begint de Stichting parten te spelen. Foto: RRFB/Lorenzo Mittiga

KRALENDIJK- Reef Renewal Foundation Bonaire (RRFB) heeft aangekondigd haar inzet te intensiveren voor het vergroten van de veerkracht van het rif in reactie op de snelle verspreiding van ziektes, zoals Stony Coral Tissue Loss Disease (SCTLD), en de negatieve effecten van klimaatverandering. 

De organisatie richt zich op het versterken van negen koraalsoorten die zwaar getroffen zijn door de ziekte. Dit gebeurt door het vergroten van veerkrachtige koraalkolonies en het verbeteren van de genetische diversiteit. 

Francesca Virdis, Chief Operating Officer van RRFB, benadrukt het belang van een kweekfaciliteit op land om de continuïteit van het project te waarborgen. ”Hiermee kan een gerichte en alomvattende strategie voor het herstel van het koraal worden uitgevoerd”, zegt Virdis.

Beperkte ruimte

RRFB heeft al veel werk verricht door honderdduizenden koraallarven te kweken, maar kampt met beperkte ruimte en een gebrek aan aquaria. Met deze nieuwe inzet hoopt RRFB de veerkracht van de koraalpopulaties te versterken en de bedreigingen van ziektes en klimaatverandering het hoofd te bieden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo