Nieuws van Bonaire

Eerste basisschool op Bonaire tekent samenwerkingsovereenkomst voor cultuureducatieprogramma

KRALENDIJK – Scol Amplio Papa Cornes (SAPC) is de eerste basisschool op Bonaire die een samenwerkingsovereenkomst heeft getekend met Stichting Art Culture Education (ACE) in het kader van het project Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK).

Deze overeenkomst brengt culturele activiteiten naar de school en biedt kansen aan de kinderen. Segni Bernardina van Stichting ACE heeft de afgelopen weken verschillende schooldirecties bezocht om hen te informeren over de voordelen van het CMK-project.

Basisscholen die deelnemen aan het project ontvangen advies, training en financiële ondersteuning van Bernardina en zijn team. Op SAPC hebben ze al enthousiast gereageerd op de samenwerking. Directrice Ilviena Leito Carolina heeft niet alleen de overeenkomst ondertekend, maar heeft ook twee cultuurcoördinatoren aangesteld. Deze coördinatoren zullen ervoor zorgen dat de school en culturele aanbieders goed met elkaar kunnen communiceren.

De kinderen op SAPC zullen binnenkort les krijgen van lokale kunstenaars, waardoor ze hun eigen talenten kunnen ontdekken en inspiratie kunnen opdoen. Stichting ACE zet zich in om een duurzaam cultureel aanbod te creëren en werkt samen met verschillende culturele aanbieders op Bonaire. Bernardina hoopt dat binnenkort alle basisscholen op het eiland zullen deelnemen aan het CMK-project, zodat kinderen kunnen groeien en bloeien door middel van cultuureducatie.

Deel dit artikel