Nieuws van Bonaire

Brandweerlieden BKCN in het zonnetje gezet op International Firefighters Day

Foto: BCKN

KRALENDIJK- Donderdag 4 mei is het naast Nationale Dodenherdenking ook International Firefighters Day. 

Op deze dag wordt er door brandweerkorpsen wereldwijd stilgestaan bij de werkzaamheden die de brandweermannen en -vrouwen dagelijks verrichten en de risico’s die zij nemen om bij te dragen aan de algemene veiligheid.

Ter ere van deze dag rijden op woensdag 4 mei, tussen 11 en 12 uur ‘s ochtends, brandweerauto’s met sirenes en zwaailichten door de straten van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de activiteiten omtrent de Nationale Dodenherdenking.

Volgens BKCN is de brandweertaak niet makkelijk. “Bij incidenten of gevaren waar burgers van wegrennen, rennen de brandweermannen en -vrouwen juist ernaar toe. BKCN wil hiermee de brandweermannen en -vrouwen bedanken voor het 24/7 dienen en beschermen van de gemeenschap. Als je onze helden ziet, sta even stil om samen met hun de Firefighters Day te vieren en hen te waarderen voor hun werk”, aldus BKCN. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo