Nieuws van Bonaire

Wereldkampioenen freediving dagen MBO-studenten uit

KRALENDIJK – Wereldkampioenen freediving Alexey Molchanov en Carlos Coste hebben studenten van de MBO-opleiding Sport en Bewegen uitgedaagd om 156 meter te wandelen zonder te ademen. Ook hebben de freedivers inspirerende verhalen verteld over freediving en meerdere video’s getoond.

Eén voor één gingen de studenten de uitdaging aan. Dat deden ze door op het terrein van Scholengemeenschap Bonaire (SGB) een touw van 156 meter lang te volgen. Dit is precies de afstand van het nieuwe wereldrecord freediving dat Molchanov diezelfde dag behaalde. Van de studenten scoorde Robbin Strauss het beste met 130 meter. Docent Janny Tjalma wist de hele wandeling met ingehouden adem te voltooien.

Tijdens het bezoek hebben Molchanov en Coste inspirerende verhalen verteld over freediving en meerdere video’s getoond. Student Shilah Benita was erg onder de indruk: “Ik heb met verbazing geluisterd naar de ervaringen met freediving. Niet te geloven dat hij vier uur voor deze ontmoeting het wereldrecord heeft gebroken met 156 meter!”

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo