Nieuws van Bonaire

De Week Tegen Kindermishandeling

‘Zie, Zeg, Stop!’, zo luidt de kreet van Jeugdzorg en Gezinsvoogdij Caribisch Nederland (JGCN) gedurende De Week Tegen Kindermishandeling die loopt van 19 – 25 november 2018. Een wel bekend geluid voor velen, maar helaas zorgt dit in de praktijk voor een enge stilte.  Een stilte die doorbroken dient te worden, want geen kind verdient het om mishandeld te worden.

Bijna iedereen ziet het of maakt het mee, maar vaak wordt er niets gezegd of gedaan en vormt zich een nare en veelal onbesproken realiteit, met alle gevolgen van dien. Daarom is het zo belangrijk om kindermishandeling beter bespreekbaar te maken.

Waar is kindermishandeling het beste aan te herkennen? Er zijn 5 vormen van kindermishandeling: fysieke mishandeling, emotionele & psychische mishandeling, huiselijk geweld, seksueel misbruik en verwaarlozing. Bespreek het wanneer je 1 of meer vormen van kindermishandeling herkent en breng hulpinstanties op de hoogte zodat ze kunnen helpen een kind te beschermen. 

JGCN stelt prioriteit aan veiligheid van kinderen in Caribisch Nederland en kindermishandeling is een directe schending van deze veiligheid. Het is in het algemeen belang dat er bewuster wordt omgegaan met kindermishandeling

Doorbreek de stilte rondom kindermishandeling; ‘Zie, Zeg, Stop!’ en neem contact op via +599 715 7201.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo