Geen categorie

Bedankt Bonaire !

Namens alle stichtingen en verenigingen die hebben deelgenomen aan BON DOET, wil het NGO Platform Bonaire alle bedrijven, groepen vrijwilligers en individuele vrijwilligers van harte bedanken voor hun inzet tijdens de BON DOET actie. Ook hartelijke dank voor de leden van de pers en de fotografen die BON DOET hebben vastgelegd. Er wordt zoveel mogelijk gedeeld op de Facebookpage van BON DOET.

 

Voorafgaand aan de BON DOET-dagen stonden er 75 klussen van 61 organisaties en meer dan 1460 vrijwilligers geregistreerd. In de week van BON DOET kwam daar de sargassum invasie bij. Hierdoor werden enkele klussen aangepast en hebben zich tientallen extra vrijwilligers gemeld bij Stinapa, Sea Turtle Conservation Bonaire en ECHO Foundation, die gezamenlijk in actie kwamen en veel mensen inspireerden om mee te helpen. Een paar andere klussen werden aangepast doordat hun loader bijvoorbeeld niet meer beschikbaar was en er waren zelfs twee stichtingen die bij de sargassum cleanup gingen helpen in plaats van op hun eigen locatie. De overige klussen gingen gewoon door zoals gepland en er werd weer op veel plaatsen geverfd, tuinen zijn schoongemaakt en er waren ook enkele sociale klussen, zoals een wandeling in Playa met cliënten van Kas di Kuido en een creatieve klus met cliënten van Stichting Prinses Wilhelmina Fonds.

 

Het NGO Platform zal zoals elk jaar een uitgebreide evaluatie houden onder de organisaties en de vrijwilligers. Vanwege de aanpassingen op het laatste moment zal dit langer duren dan gepland. Vragen of opmerkingen zijn van harte welkom.

 

BON DOET werd dit jaar voor de achtste keer georganiseerd door het NGO Platform Bonaire in samenwerking met het Oranje Fonds. Volgend jaar zal BON DOET op 8 en 9 maart plaats vinden.

Deel dit artikel