Bonaire

Hoogste punt uitbreiding Liseo bereiktHet hoogste punt van het bouwproject “Uitbreiding Liseo Boneriano” in de Bonaireaanse wijk Hato is bereikt. De uitvoering van het bouwproject loopt volgens planning.

De gedeputeerde Edsel Cecilia is voorzitter van de stuurgroep van dit bouwproject. Dhr. Edsel Cecilia geeft aan: “Als voorzitter van de stuurgroep van dit bouwtraject is het mij een genoegen om de vorderingen conform planning te zien verlopen. Onderwijs staat bij mij hoog in het vaandel, daar waar onderwijs de grondlegger is voor de verdere ontwikkeling van een kind. Ik hoop dat met de realisatie van dit project de leerlingen, ouders en docenten blij zijn met een nieuwe en veilige schoolomgeving. Dat het als stimulans kan dienen voor de verdere ontwikkeling van de leerlingen. Hierbij wil ik OCW en andere partners bedanken voor de prettige en constructieve samenwerking waarbij wij door de gezamenlijke input tot het gewenste resultaat zijn gekomen. “Together we move mountains”. De heer Reynolds (Nolly) Oleana, hoofd Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bij RCN voegt hieraan toe, “Dit bouwproject maakt het mogelijk dat alle leerjaren van MAVO, HAVO en VWO van de SGB op één locatie komen. Hierdoor kan de school efficiënter lesgeven en de kwaliteit van het onderwijs en de sociale veiligheid verder verbeteren”.

Een driedimensionale impressie van het ontwerp is te zien op de website van de architect www.atelierpro/nl, onder projecten. De nieuwe gebouwdelen worden volgens planning bij de start van het school jaar 2018/2019 in gebruik genomen. De secties MBO, VMBO en SLP van de Scholen Gemeenschap Bonaire blijven gehuisvest op de Kaya Korona.

De realisatie van dit bouwproject is onderdeel van het onderwijshuisvestingsplan voor Bonaire, dat door het Openbaar Lichaam Bonaire en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) gezamenlijk wordt gefinancierd. Rijksvastgoedbedrijf coördineert namens het Openbaar Lichaam Bonaire en OCW de uitvoering van de verschillende projecten die onderdeel vormen van dit plan. De uitbreiding van het Liseo Boneriano wordt gerealiseerd door de aannemer VOF Haafkes te Bonaire. Het projectteam bestaat uit Hein van Senten, Milena Ramirez – Silberie en Richard Weenink als vertegenwoordiger van het SGB, Rudaliah Mercelina en Timoteo Silberie als vertegenwoordiger van Openbaar Lichaam Bonaire, Paul Wichers als directievoerder namens Jacobs Architekten en Wouter Tuenter als vertegenwoordiger van RCN/OCW en het Rijksvastgoedbedrijf.

Eerder gerealiseerde onderwijshuisvestingsprojecten op Bonaire zijn de renovatie van de San Bernardo School in 2014, de nieuwbouw voor de Strea Briante (voorheen Watapana) school in 2016, de nieuwbouw voor Skol Amplio Papa Cornes in 2016, de renovatie van het Kolegio Rayo di Solo (voorheen Kolegio Reina Beatrix) in 2017, de renovatie van Kolegio San Luis Bertran in 2017 en de gymzalen van de SGB op de Kaya Korona in 2017.

Fotobijschrift

Op de foto de vertegenwoordigers van de verschillende betrokken partijen: Gedeputeerde Edsel Cecilia, Mevr. Maritsa Silberie (namens OCW), dhr. Etienne van der Horst Directeur R&O, dhr. Frans van Efferink namens de Scholen Gemeenschap Bonaire, Ronald Haakfes namens VOF Haafkes Bonaire, leden van het projectteam en scholieren van de SGB.

Deel dit artikel