Bonaire

Echo plant 500 bomen

Vorig weekend vond Echo’s eerste boomplantdag van dit jaar plaats. Op deze dag zijn 500 bomen geplant. Dit was de eerste van velen. Alle boomplantdagen worden georganiseerd binnen het regenseizoen. Echo plant inheemse bomen om het natuurlijke ecosysteem van Bonaire te herstellen en om de lokale Lora (geelvleugel Amazone) te helpen bij het krijgen van meer eten en een betere leefomgeving. We planten inheemse bomen in omheinde gebieden verspreid over Bonaire. Dit is een project gefinancierd door het Openbaar Lichaam Bonaire. Het doel van dit project is om in totaal 10 één hectare omheinde gebieden te vestigen met in totaal ongeveer 20.000 geplante bomen.

Echo heeft reeds 7 van deze gebieden omheind en we zullen in de komende maanden bomen gaan planten. Wij kunnen alle hulp gebruiken bij het planten van deze bomen! De volgende boomplantdagen zijn op 21 oktober, 4 november en 18 november. Op 21 oktober en 4 november planten we 1000 bomen in ons Saliña Tam gebied. Dit gebied ligt op de weg naar Playa Frans. Meer informatie over de locaties van deze boomplantdagen zal worden gepresenteerd op Echo’s Facebook.

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo