Geen categorie

Kreeft seizoen voorbij

STINAPA Bonaire maakt bekend dat vanaf 1 mei tot en met 31 oktober het verboden is om kreeft te vangen in de wateren van Bonaire, Klein Bonaire en Lac. Vang, koop, serveer, verkoop noch eet verse kreeft in de periode van 1 mei tot en met 31 oktober.

Het seizoen opent weer op 1 November en dan mag men kreeften vangen uitsluitend tussen Willemstoren en Malmok, aan de oostkust. Kreeften die gedurende die periode gevangen worden moeten groter zijn dan 12 cm, gemeten van de ogen tot aan het begin van de staart.

Kreeften paren tijdens de warmere zomermaanden en de vrouwtjes kunnen wel twee keer per seizoen honderdduizenden eitjes leggen. Ze houdt de eitjes onder haar staart voor enkele weken, tot ze klaar zijn om uit te komen. Het is streng verboden kreeft te vangen tijdens deze periode.

 

Deel dit artikel