Geen categorie

Vermiste vissers gevonden

Het Reddings- en Coordinatie Centrum van de Kustwacht ontving maandag middag een melding dat een vissersboot, de ‘History II’ vermist werd met vijf (5) opvarenden. Ze waren die dag uit Bonaire vertrokken en sindsdien was er niets meer van hun vernomen. De Dash 8,het maritiem patrouillevliegtuig van de Kustwacht werd gelijk ingezet om te zoeken, maar trof niks aan. De volgende dag in de vroege ochtend werd de zoektocht voortgezet met de Dash 8 en de kustwachthelikopter, de AW 139.

Omstreeks 13.20 uur had de Dash 8 de ‘History II’ in het vizier op ongeveer 10 mijl ten Oosten van Bonaire. Het bootje was op drift geraakt. In samenwerking met STINAPA en Douane van Bonaire rukte een ploeg uit met twee vaartuigen om het bootje te kunnen assisteren. Ook de helikopter ging naar de aangegeven plek. Ter plekke aangekomen werd het vissersbootje op sleeptouw genomen en naar Kralendijk gesleept. Twee opvarenden werden vanwege hun gezondheidstoestand aan boord van de helikopter gehesen en naar de luchthaven van Bonaire gevlogen. Aldaar werden ze door een ambulance opgewacht en naar het ziekenhuis getransporteerd voor medische behandeling.

Bron en foto’s : Kustwacht Caribisch Nederland

Deel dit artikel